Van Atlantis naar een muziekakkoord in D en door naar de huidige economieLang, lang geleden in de tijd van Atlantis, werd er hard gewerkt en geëxperimenteerd om meer conformiteit tussen de mensen te creëren. Het doel was om bij mensen ongeveer een gelijk uiterlijk en een gelijke mindset te ontwikkelen. Daarin slaagden de Atlantiërs wonderwel.


Maar…de zo, door het dragen van prachtig ontworpen hoofdbanden, gecreëerde mindset bleek een closed loop system geworden. En een closed loop system kan niet anders dan zichzelf keer op keer vernietigen. Waarom? Omdat binnen dit systeem energie aanwezig is en energie is altijd in beweging en op zoek naar expansie. Het probleem met de mind is dat het niet kan expanderen want het systeem is gesloten, dus zal het zichzelf steeds weer vernietigen en vervolgens weer opbouwen. Bij mij uitte zich dit in grote frustratie want met regelmaat liep ik tegen mijn eigen grenzen aan in het denken, alsof ik tegen een muur aan liep, terwijl ik wist dat het antwoord achter die muur lag.


Een paar weken geleden deed ik mee aan een workshop waarin ik zowel de tanpura als de shrutibox leerde bespelen. Met de shrutibox kun je akkoorden spelen die bijvoorbeeld mantra zingen of intuïtief zingen ondersteunt. Een van de akkoorden was een akkoord in D: D, Fis, A. We werden gevraagd om intuïtief mee te zingen. Het resultaat was mager. Vervolgens veranderden we een toon, namelijk, de Fis, daarvan maakten we een F. En weer werden we gevraagd intuïtief mee te zingen. Mama mia! Wat een verschil; het resultaat was rijk!


Het zal je niet zijn ontgaan dan het met de economie niet zo goed gaat. Er is zoveel geld in de economie gepompt dat het min of meer waardeloos is geworden; je krijgt er bij de banken geen rooie cent rente meer voor en de huizen raken uitverkocht. Het lijkt wel alsof het geld geen kant uit kan. Maar omdat geld energie is probeert het ondanks alles een uitweg te vinden.


Wat blijkt echter? De economie is ontstaan vanuit het menselijke brein en is daardoor ook een closed loop systeem geworden. En omdat er zoveel energie in aanwezig is en het niet kan expanderen, kan het niet anders dan zichzelf vernietigen om met de vrijgekomen energie een nieuwe economie op te bouwen. Dit fenomeen heeft door de hele geschiedenis van de Aarde steeds opnieuw plaatsgevonden. Denk o.a. aan de hyperinflatie in Weimar Republiek in 1923, 1 dollar kostte 201.000.000.000 papiermarken. En we naderen opnieuw een dergelijk punt op dit moment in de geschiedenis van de Aarde, kijk maar naar Turkije.


Terug naar het akkoord in D. Als je het mij vraagt is de huidige economie te vergelijken met het muziekakkoord in D waarin op dit moment nog de Fis aanwezig is. Maar wat in de economie is die Fis die ons allemaal zo opsluit? Angst? Angst waarvoor? Tekort? Ongetwijfeld. Tijdens de pandemie ontstond er al snel grote angst voor een ineenstorting van de economie want het werk en dus bedrijven kwam voor een groot deel stil te liggen. Overheden begonnen de geldkraan open te zetten en pompten grote bedragen in de economie. Natuurlijk waren velen blij met deze hulp maar al gauw bleek hoe ontregelend het was; grondstoffen raakten op, en de logistiek kon het allemaal niet meer bijhouden.


De huidige economie is volledig gebaseerd op schaarste. Schaarste creëert waarde. En wat is er gebeurd? Door het openen van de geldkraan is geld is niet langer schaars; je kunt het bij wijze van spreken aan de straatstenen niet meer kwijt! Mensen zien dat wat zij dachten dat waarde had, voor hun ogen verschrompelen. Met als gevolg opnieuw een groeiende angst voor tekort.


Waarmee zouden we die Fis die ons zo opsluit, kunnen vervangen? Hoe vervang je angst voor tekort? Het is heel simpel te bedenken maar de uitvoering zal ongetwijfeld enige tijd in beslag nemen. Haal de angel uit het systeem, namelijk het huidige geldsysteem en vervang het door een systeem dat niet op schaarste is gebaseerd maar op gelijkheid en het bewustzijn van de aanwezigheid van overvloed. Creëer coöperaties die grond beheren volgens het principe van circulariteit en die voedsel produceren voor de leden. Denk aan de Herenboerderijen en de coöperatie Het land van ons. Denk aan talentenbanken waar je iemand kunt vinden die voor jou iets kan maken of je ergens bij kan ondersteunen. Denk aan de Anastasiadorpen en aan andere initiatieven waar vooral kinderen zich volgens hun eigen natuur kunnen ontwikkelen, aan de Tinyhouse beweging en de aardedorpen. We kunnen veel zelf zonder dat we daar een overheid voor nodig hebben die ons vertelt wat we allemaal moeten en hoe het moet. Laat de overheid faciliterend worden en laten we allemaal ons weer verantwoordelijk voelen voor onszelf en onze omgeving.


Haal ook de aansturing van de geldstromen (centrale banken en commerciële banken o.a. en het huidige belastingstelsel) uit het systeem anders schiet het nog niet op en geef het in handen van ons allemaal. Hoe? Introduceer een universeel basis inkomen en het gebruik van blockchain, zodat we allemaal genoeg hebben om van te leven en we ook eigenaar worden van ons volledige dossier als burger en zo ook zelf onze financiën beheren.


Is Bitcoin het antwoord? Maar half, want ook Bitcoin is op schaarste gebaseerd. Maar Bitcoin (en andere coins) maken wel gebruik van blockchain en leren ons om daar mee om te gaan.


Een fantastisch effect zal ook zijn dat er ruimte ontstaat om dàt te doen wat we graag doen, en de eigen talenten benutten voor het grotere geheel. Gevolg daarvan zal o.a. zijn dat mensen zich gelukkiger gaan voelen, waardoor er ook minder ziekte en minder mentale problemen zullen ontstaan.


In de komende paar jaar kunnen we verwachten dat er veel systemen omvallen, dat de bekende wereld op zijn kop komt te staan en we werkelijk een nieuw economisch wiel moeten uitvinden.


Laten we er vooral niet bang voor zijn, maar verwelkomen als een geschenk dat ons vrijer kan maken.


Blessings,

Joy

#Atlantis #Muziekakkoord #Economie #Bitcoin #ClosedLoopSysteem #Tinyhouses #Herenboederijen #Landvanons #Blockchain #UniverseelBasisInkomen


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven