Stinkende Boiler rooms en de komst van Peter Pan, PLUS AANVULLING

Bijgewerkt op: 30 mrt.


Het is nog vroeg op zaterdagochtend en ik heb net een kop koffie op als ik op een artikel in de NRC stuit dat me enorm doet schrikken: Hoe een Nederlandse ondernemer 1,1 miljoen verloor door de perfecte misdaad. Honderden vermogende Europeanen werden slachtoffer, lees ik verder. Nu weet ik vrij zeker dat ik niet tot de vermogende Europeanen hoor, maar een deel van het verhaal heeft akelige overeenkomsten met wat mij is overkomen: gepusht worden om steeds opnieuw te investeren. Ik lees over boiler rooms, sugar lists, uitgekookte lieden die bedrijven en zelfs banken er als echt en betrouwbaar uit laten zien en de nachtmerrie zijn van de wel betrouwbare investeerdersplatforms.


Ik neem je mee terug naar de laatste week van november. A. die ik al eerder noemde in mijn blog Privéles van een handelaar en een Black Swan, reageert plotseling niet meer op mijn appjes en mails, terwijl ik de dagen ervoor was gebombardeerd met telefoontjes van haar en haar baas T. en waarin ik enorm werd gepusht om voor korte tijd meer te investeren, meer dan ik met mijzelf had afgesproken.

‘If you don’t invest now, you miss a big opportunity to make money. It is just for a short period. Don’t worry; I treat your account as if it is the account of my mother or sister. Open AnyDesk, and I will show you how we do that,’ zei A.

En zo geschiedde en ik ging tegen beter weten in door de knieën. Wel met de voorwaarde dat ze na het event direct een geldopname zou regelen, en dat beloofde ze. De dagen erna bleef het plotseling stil, ik appte, mailde, mailde naar de financiële afdeling met als resultaat stilte en de knoop in mijn maag werd groter.


Tot ik een aantal dagen later werd gebeld door K. ‘Did you check your account lately?’

‘Uh, yes.’

‘You are not doing well,’ zei K.

Dat vermoeden had ik al.

‘Where is A.? vroeg ik.

‘She is been fired.’

‘Why?’

‘Because she did not treat your account as she should have, and she has also lost money of the company by using too much leverage,’ was het antwoord van K., ‘your account balance is now

€ 0,93. You will have a new account manager, R. And don’t treat me as if you are my boss! I am now the only one who can help you.’

Wat?! Don’t treat me as if you are my boss!? Heeft ze zichzelf wel eens gehoord? Waar ben ik in hemelsnaam in terechtgekomen? Hoe heb ik zo stom kunnen zijn mijn grenzen niet te bewaken!

Door het artikel in de NRC wist ik dat ik niet de enige was. Een schrale troost.


Eindeloos veel telefoontjes volgden waarin R. en ook ene D. van de afdeling Risk Management mij zover wilden krijgen nog meer te investeren, zodat zij daarmee en met ook een inleg van hun kant, zouden gaan handelen om het verlies weer te kunnen opheffen. Ik weigerde. Geen sprake van, want A. heeft de regels van het bedrijf genegeerd, heeft daardoor mijn hele investering verspeeld en ik moet dat helpen oplossen? Ik dacht het niet, zei ik. Buiten het feit dat ik niet meer kan investeren, vulde ik aan. Een patstelling volgde. R. en D. beweerden dat zij niet alleen met hun inleg konden handelen, omdat ze daardoor tijdens audits van witwassen beschuldigd konden worden. Ik zag niet in waar dat risico uit bestond; het was toch duidelijk wat er was gebeurd? Dat zou een auditor toch ook zien? Om uit de patstelling te komen, stelde ik voor om de situatie eerst aan te zien; wie weet herstelden de posities zich. Maar R. en D. wilden daar niets van horen; er moest nu gehandeld worden.


Ondertussen kreeg ik al buikpijn als ik naar mijn telefoon keek. Toch moest deze situatie worden opgelost, dus kon ik niet als struisvogel mijn kop in het zand steken.

Mijn telefoon ging weer en ik nam op. ‘You will receive a call from the head of our recovery team,’ zei R.

‘Again another? I don’t want another anymore.’

‘Please listen to him.’


Ik had zo langzamerhand het gevoel totaal te zijn overgeleverd aan iets dat mij volledig boven het hoofd was gegroeid. Was dit wat mijn ziel voor mij in petto had? Ik kon het mij niet voorstellen. Maar om de stress weer uit mijn systeem te krijgen, sloot ik de buitenwereld af en ging naar binnen met de vraag wat dit alles te betekenen had.

Toen gebeurde er iets vreemds; mijn ziel bleek veel plezier te hebben met deze geheel nieuwe ervaring! Op dat moment herinnerde ik mij wat Adamus Saint Germain onlangs had verteld over flow in je leven en waarbij hij zijn eerdere leven als Mark Twain had aangehaald. Mark Twain werd op jonge leeftijd kapitein van een radarboot op de Mississippi, een enorme rivier met een flinke stroming en met de nodige rotsblokken. ‘Op een boot vaar je niet alleen stroomafwaarts, maar ook opwaarts,’ zo vertelde Adamus, ‘en je communiceert met de rivier want het is een levend wezen. Dit speelt zich ook in je eigen leven af; er is altijd flow, soms stroomafwaarts, soms stroomopwaarts, en je hebt oneindig veel energie; communiceer ermee!’ Die herinnering bracht rust, ik vaar op dit moment stroomopwaarts, en er liggen bovendien flink wat rotsblokken in mijn rivier en wanneer ik de haven heb bereikt, komt er weer een periode die stroomafwaarts gaat!


Het duurde even tot het beloofde telefoontje kwam. Het eerste wat ik te horen kreeg was een verontschuldiging dat ik er een paar uur op had moeten wachten. Dat was de eerste keer dat iemand zich verontschuldigde! A. hoofd van het Noord Amerika team, klonk anders, rustiger en zelfverzekerder ondanks een waterval aan woorden.

‘Imagine me as Peter Pan and yourself as my Wendy. I know you are an older lady but with a young heart, and I will help you to realize your financial goals. Let’s get to work.’


Uh? Peter Pan? Hoe was dat verhaal ook al weer? Peter Pan is een jongen die niet wil opgroeien en zijn schaduw kwijt is. Nadat Wendy zijn schaduw weer aan hem heeft vastgenaaid neemt Peter haar en haar broers mee uit vliegen naar Neverland waar Tinkerbell, indianen, zeemeerminnen, piraten en de kwijtgeraakte jongens wonen. Peter Pan is de grootste nachtmerrie van de piratenkapitein Hook. In gevecht met Peter Pan, is kapitein Hook ooit zijn rechterarm kwijtgeraakt aan een krokodil dus jaagt hij op Peter Pan. De krokodil vond de arm van Hook zo lekker dat hij op zijn beurt op kapitein Hook jaagt om ook de rest op te kunnen eten. Gelukkig voor Hook heeft de krokodil een tikkende wekker ingeslikt, zodat hij gewaarschuwd wordt zodra hij tiktak in zijn buurt hoort. Peter Pan is een betoverende figuur, die altijd de zwakkeren wil helpen, zoals de jongens die als baby uit hun kinderwagen zijn gevallen. Peter vertrouwt moeders voor geen cent. De kwijtgeraakte jongens willen toch wel graag een moeder, Peter Pan eigenlijk ook wel, en Wendy krijgt de rol.

Ik weet niet goed wat ik hier van moet denken, want voor een nieuwe moederrol bedank ik hartelijk, maar tegen magie in mijn leven zeg ik nooit nee. Laat ik maar eens kijken waar dit alles heen gaat, besluit ik. Op naar fairyland!


Niet alleen is Peter Pan betoverend in het verhaal maar ook deze Peter Pan kan er wat van. Ik krijg plezier in de appjes die over en weer gaan. It is just for fun! Maar ik houd wel een scherp oog gericht op mijn account.

‘We have not delivered, so I will help you start with recovering your investment and then make a solid plan for your financial future. I will take care, and I will send you a financial plan in just a few days.’

Geen woord meer over een nieuwe investering van mijn kant. Wat een opluchting.


En zo geschiedde. Tien dagen later is het verlies verdwenen en bij mij de rust weergekeerd. Voor nu althans, want ik voel dat er nog meer rotsblokken in de rivier liggen.


Tot ik het artikel in de NRC las en er verder indook. Hoe kun je nog vertrouwen hebben met het doen van investeringen, vroeg ik mij af? En hoe ver verwijderd zijn wij nog van een Nieuwe Economie die op basis van verhoogd bewustzijn ontstaat? Lager dan boiler rooms en witwassen van geld kan de financiële wereld niet zakken.


‘Zorg dat je meer van economie gaat begrijpen,’ zei Adamus in de Prognost van 2020 (zie https://www.crimsoncircle.com/), ‘ga beleggen met geld dat je niet nodig hebt.’ Dat ben ik gaan doen en het heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend, maar mij ook veel stress bezorgd en vragen zoals: hoe kan ik financiële instellingen nog vertrouwen?


Natuurlijk schiet mij dan ook weer te binnen hoe ik kan vertrouwen want dat is zo simpel namelijk door te luisteren naar mijn innerlijke stem en naar mijn gevoel. En als het om investeren gaat dan heb ik nu wat wegen gevonden om het een en ander te kunnen checken, want het kan geen kwaad om jezelf goed te informeren als het om zaken gaat waar het verhoogde bewustzijn in geen velden of wegen te bekennen is.


Ik realiseer mij ook dat betrouwbare beleggingsplatformen hetzelfde probleem hebben als hun clienten; hoe kun je vertrouwen hebben? Wat een situatie!


Voor de Nederlanders onder de lezers is dat allereerst de Autoriteit Financiële Markten: https://afm.nl/nl-nl/consumenten

https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/controleer-je-aanbieder?q=Coiniswap


Voor de rest van de wereld en ook voor Nederlanders is dat International Organization of securities commissions: https://www.iosco.org/


Klacht indienen: ReportFraud.ftc.gov

Op Trust Pilot kun je ook reacties vinden van gebruikers, maar daar zitten ook fake berichten tussen, al probeert Trust Pilot om ze eruit te vissen.


En tot het tegendeel is bewezen vertrouw ik Peter Pan die mij wil leren vissen!


BELANGRIJKE AANVULLING

30 maart 2022

Inmiddels is het tegendeel bewezen en blijkt Coiniswap een bende oplichters te zijn, scam in andere woorden.


Greetings,

Joy Ligteringen

21 december 2021


Wil je meer over mijn avonturen lezen? Dan zijn mijn boeken iets voor jou:

https://www.joyligteringen.org/boeken


Volg mij op Instagram of Facebook als je wilt weten wanneer ik een nieuwe blog of podcastaflevering plaats.


Disclaimer: ik (Joy Ligteringen) ben op geen enkele wijze verantwoordelijk hoe de lezer gebruik maakt van informatie die ik in mijn blogs deel. Deze informatie is niet als advies bedoeld en gebruik is volledig voor eigen risico.


#Beleggen #NieuweEconomie #AdamusSaintGermain #BoilerRooms #HogerBewustzijn


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven