Scam en De Draak

Bijgewerkt op: 19 apr.


Op 21 december 2021 schreef ik over stinkende boilerrooms en de komst van Peter Pan, en ik eindigde dit blog met: En tot het tegendeel is bewezen vertrouw ik Peter Pan die mij wil leren vissen!


Het tegendeel is bewezen! Jeetje! Peter Pan, die zich ook wel Adam Price noemt, is inderdaad een fantastische visser, alleen hij vist in het water van anderen. Met andere woorden hij is een oplichter, die onderdeel uitmaakt van een groep andere oplichters, die samen opereren onder de naam Coiniswap. Het zijn mensen die geweldig kunnen vissen, kunnen goochelen met geld, die meester zijn in het manipuleren van anderen en kennelijk geen andere manier kunnen vinden om hun leven zinvolle invulling te geven dan te stelen van anderen.


Hoe is het mogelijk dat ik deze stinkende boilerroom ben binnengestapt?

Omdat ik ervaring wilde in handelen met geld en een weg zocht om mijn geld weg te trekken van de invloed van de inflatie en andere risico’s.


Hoe is het mogelijk dat ik de signalen die mijn ziel mij stuurde negeerde?

Simpel, ik kon niet geloven dat mij zoiets zou overkomen, en ik was bang dat wanneer ik mijn twijfels zou uitspreken versleten zou worden voor iemand die anderen altijd wantrouwt terwijl die ander zo zijn best voor je doet. Ik negeerde de vragen die mijn ziel mij influisterde en ik negeerde mijn vage gevoelens van er-klopt-iets-niet. Mijn ziel wilde mij toch geld door de strot duwen? Dus zet open die deur!


Nee, wat mijn ziel echt wilde was dat ik het laatste restje angst voor tekort onder ogen zou komen, omdat dit werkelijk overvloed in mijn leven toelaten in de weg stond. Met andere woorden zij stuurde mij een groep mensen die zelf een enorme angst voor tekort hebben en vervolgens de Draak¹.


De Draak, het lieve huisdiertje van de Meester, die een neus heeft voor alles wat niet overeen stemt met leven als een meester. De Draak die je er net zolang mee confronteert tot je het ziet, het accepteert om het vervolgens achter je te laten zonder schuldgevoel en schaamte en met weer wat meer wijsheid.


Mijn account staat nog online met een leuk bedrag, maar mijn verzoeken om het te sluiten en mijn tegoed over te maken naar mijn bankrekening worden al weken genegeerd. Telefoonnummers worden niet beantwoord, net zo min als de chat of mails. En speurend op internet² lees ik berichten van andere Coiniswap klanten met soortgelijke ervaringen als die ik had. Mijn geld is dus onbereikbaar en staat vermoedelijk op een bankrekening op de Kaaimaneilanden.


Wat nu?


Mijn eerste reactie was ongeloof. Ongeloof omdat ik niet kan begrijpen dat mensen zo leuk kunnen zijn om mee te praten (met name Adam) maar ondertussen er alleen maar op uit zijn om je geld af te troggelen. Toen ik er van doordrongen was dat het echt, echt zo was, werd ik woedend! Daarna volgde een gevoel van lichte paniek want caramba (ik zei hele andere dingen maar die laat ik hier maar even weg) mijn reserves zijn op een beetje na verdampt! Wat moet ik nu? Politie? Fraude melden bij al die instanties die daarvoor in het leven zijn geroepen?


Ik werd stil van binnen en luisterde.

Op dat moment stapte de meester naar voren; de meester die ik ook ben en die nooit, maar dan ook helemaal nooit slachtoffer is van wie of wat dan ook, die weet dat wat ik als mens denk verloren te hebben, de eigen energie is en dat energie ook helemaal nooit gestolen kan worden. Geld is een expressie van energie, en als de illusie ontstaat dat het is gestolen, het alleen maar van vorm is veranderd en terug is in neutrale vorm wachtend tot het bewustzijn de impuls geeft om een nieuwe vorm aan te nemen. Dat kan als geld zijn maar net zo goed iets heel anders. Ik heb de deur ervoor open gezet en wacht tot het zich manifesteert op de juiste tijd en perfect zal zijn.


Ik heb Coiniswap een ulitmatum gesteld en als de tijd die ik ze heb gegeven is verstreken en ik heb niets ontvangen (wat ik verwacht) dan meld ik het bij Report Fraud. Dit doe ik uit zorg voor mijzelf en zonder er emoties aan te koppelen.

Inmiddels heb ik Coiniswap gerapporteerd bij ReportFraud.


Met deze blog eindig ik deel 1 van de serie over mijn ervaringen van het ontstaan van een nieuwe economie. In dit eerste deel hebben vooral verkend waarin de huidige economie zich bevindt. Wat lijkt een economie zonder angst voor tekort nog ver. En toch...de wonderen zijn de wereld nog niet uit.


Joy Ligteringen


¹Lees het derde deel van de serie Het buitengewone gewone leven van Eva Goudsmid met de titel De komst van de draak.

²Link naar Report Fraud


Disclaimer: ik (Joy Ligteringen) ben op geen enkele wijze verantwoordelijk hoe de lezer gebruik maakt van informatie die ik in mijn blogs deel. Deze informatie is niet als advies bedoeld en gebruik is volledig voor eigen risico.


#boilerrooms #scam #fraude #meesterschap #coiniswap #geld #DeKomstVanDeDraak8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven