Privéles van een handelaar en een Black Swan

Bijgewerkt op: 13 dec. 2021


Ik ben keihard uit mijn comfortzone gegooid en wel door mijn eigen ziel.

Het begon zo: ik was naar een video aan het kijken van Madelon Vos, waarin ze een aantal economische zaken besprak, waaronder een eventuele nieuwe Black Swan en over dat laatste wilde ik vooral meer weten.


Wat is een Black Swan? Het is een term die in de economie wordt gebruikt en een metafoor is voor een ongelooflijke gebeurtenis die niemand voor mogelijk hield en die een effect heeft gedurende een langere periode. De oorsprong van deze term ligt in de 16e eeuw in Londen. Men gebruikte het toen als metafoor om dingen aan te duiden die niet bestonden. In die tijd dacht men namelijk dat zwarte zwanen niet bestonden.


Als je het economische nieuws volgt, dan word je nu om je oren geslagen met de term Black Swan en daaraan gekoppeld het gebeuren met de Lehman Brothers in 2008, een grote investeringsbank in New York die failliet ging en daarmee de ineenstorting van de huizenmarkt, eerst in de VS, maar al snel ook in Europa, in gang zette. Het Lehman Brothers schandaal liet zien dat een overheid niet altijd in staat is, of het wijs vindt, een bedrijf te redden, met alle gevolgen van dien. Het laat volgens mij ook zien hoe op collectief niveau mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun keuzes, en zaken in gang zetten die grote consequenties kunnen hebben alsof het spelletje betreft. En mocht je het nog niet hebben gedaan, kijk vooral naar de film ‘The Big Short.


Terug naar de video van Madelon Vos. Halverwege werd deze video onderbroken door reclame. Normaal gesproken zou ik zuchtend en mopperend de reclame uitzitten of zo snel mogelijk wegklikken. Niets daarvan, ik bleef er naar kijken en vooral luisteren. De reclame was van Coiniswap* en betrof een investerings- en handelsplatform dat werkt met robots. Voordat ik het goed en wel besefte had ik een account en een half uurtje later een financieel adviseur. In plaats van de robot in te schakelen probeerde de adviseur mij zelf aan het handelen te krijgen. ‘Het is zo simpel’, bleef A. mij vertellen, ‘je kunt het, geen twijfel mogelijk. Ik ga je helpen veel geld te verdienen. Wat zou je willen kopen en op welke termijn?’ ‘Een huis in de stilte van de natuur’, was mijn antwoord, ‘en zo snel mogelijk.’

Ik heb het een dag gedaan en appte A. toen dat ik toch de voorkeur gaf aan de robot, want ik ben niet iemand die uren naar een scherm met constant rondspringende rode en groene kaarsjes en cijfers kan kijken. Een beetje tegenstribbelend regelde A. de robot.


De dag erna bleven berichten over de op handen zijnde nieuwe Black Swan komen. Deze Black Swan betrof de Chinese mega projectontwikkelaar, Evergrande, die niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig? vroeg ik mij af. Ik stort mij in beleggingsavonturen terwijl er een kans bestaat dat de markt instort. En wat heeft al dit beleggen met de nieuwe economie te maken? Het is belangrijk om ons, Shaumbra, bewustzijn er in te laten schijnen, reageerde een ander deel van mij,het maakt deel uit van de weg naar een nieuwe economie.


Ik stond op- het punt om naar bed te gaan, toen ik plotseling een helder en duidelijk advies kreeg van mijn innerlijke stem: verkoop 80% van al je investeringen behalve het goud. Even vroeg ik mij af of mijn brein soms een wijs stemmetje opzette, maar nee, dit advies voelde kalm en krachtig, heel anders dan wanneer mijn brein haar zin probeert door te duwen. Ik volgde het advies direct op. Ik wilde ook mijn account sluiten op Coiniswap, maar vreemd genoeg lukte dat niet.

De volgende dag riep ik de hulp in van A., en in plaats van mijn account te helpen sluiten, koppelde ze mij aan O., een andere adviseur die mij drieënhalf uur les gaf in keuzes maken door technische analyses te lezen, transfers te maken vanaf een Fins account (zo kom je nog eens ergens), wallet adressen te verzamelen en meer van dat alles.

Terwijl O. doorging met mij zoveel mogelijk te leren, wrikte en wroette er weer van alles in mijn binnenste. Iets wilde niets liever dan alles bij het oude laten en op de oude net-genoeg-voet verder gaan. Maar dit oude gedrag, dat mijn goed bedoelende ego mij op probeerde te dringen, bleek niet opgewassen tegen iets dat sterker was en dat door wilde zetten. Ik bleef op Coiniswap en de robot blijft vrolijk de ene euro na de andere binnen harken en zal zich binnenkort ook op Bitcoin storten.


Met een hoofd vol informatie, de rode en groene kaarsjes (zoals de grafieken van handelsplatforms eruit zien) nog dansend voor mijn ogen, ging ik na de les van O. met mijn hond in het bos lopen en probeerde te begrijpen wat mij deed besluiten om door te gaan. Een ding was mij duidelijk: er zat geen enkele logica achter; het was alsof iets koste wat koste geld bij mij naar binnen wilde schuiven en daarvoor het platform van Coiniswap had uitgekozen.


Wie al zover is gekomen mijn boek De komst van de Draak te hebben gelezen, weet dat ik bij de Shaumbra hoor. Shaumbra is een groep die al in Atlantis, in de tempels van Tien en later in de tijd van Jeshua, heeft afgesproken om in deze ongekende en transformerende tijd op Aarde aanwezig te zijn en zo te helpen de balans te houden tussen bewustzijn en technologische ontwikkelingen. Adamus Saint Germain functioneert met de hulp van Geoffrey Hoppe van de Crimson Circle, als onze mentor en gids en herhaalt tot vervelends toe dat wij, Shaumbra, open moeten staan om overvloed** in onze levens te ontvangen. ‘Jullie kunnen als geen ander geven, maar in ontvangen zijn jullie een stelletje kneuzen’, of iets van die strekking rolt met regelmaat over zijn lippen. ‘En ontvangen is niets anders dan de ziel toestaan om energie om te zetten in overvloed in jullie levens op Aarde.’ Logisch natuurlijk, want als wij Shaumbra, in deze tijd op Aarde zijn om de balans te helpen bewaren, zullen we op zijn minst zelf ook in balans moeten zijn. 'Ik zou niets liever zien dan dat een paar van jullie ongelooflijk rijk worden, want daar is niets mis mee,' zei Adamus onlangs in een van de online bijeenkomsten, 'ik ben rijk geweest in mijn leven als Saint Germain, ik vroeg mij nooit af waar ik van moest leven, waar mijn rijkdom vandaan kwam, het was er gewoon, net als de huizen en kastelen die ik bezat, en ik betaalde iedereen die mij diende zeer royaal.


Ik daarentegen ben niet gewend om werkelijk in overvloed te leven, ik heb geen financiële zorgen maar leef ook niet als miljonair. Het lijkt er sterk op dat ik nog niet helemaal geloof in een leven waarin ik kan doen en laten wat ik wil. En overtuigingen creëren nu eenmaal de werkelijkheid. Kennelijk vindt mijn ziel het de hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen en duwt zelfs weer deuren open die ik probeer te sluiten. Je zult het toch meemaken dat je zo ongeveer het geld door je strot geduwd krijgt en wel door je eigen ziel***.


Sinds een jaar ben ik een gerealiseerd meester maar lijk alsmaar te proberen om mijn kleine mensen ervaring in stand te houden. Rare combinatie, maar niet onlogisch (lees De komst van de Draak maar). De tijd lijkt gekomen om ruimte te geven aan mijn grotere versie want een meester kent geen gebrek en leeft in balans.


*Disclaimer: ik (Joy Ligteringen) ben op geen enkele wijze verantwoordelijk hoe de lezer gebruik maakt van informatie die ik in mijn blogs deel. Deze informatie is niet als advies bedoeld en gebruik is volledig voor eigen risico.

**Overvloed gaat niet alleen over geld maar ook over gezondheid, goede relaties e.d.

***De ziel is deel van wie je bent, maar weinig mensen verstaan de stem van de ziel. De ziel bestaat uit wijsheid en energie en doet niets anders dan je daarvan te voorzien, maar je zult tot ontvangen in staat moeten zijn, en de zachte innerlijke stem kunnen verstaan. Meer weten lees De komst van de Draak, deel 3 van de serie Het buitengewone gewone leven van Eva Goudsmid. Meer info op mijn website: https://www.joyligteringen.org


Joy Ligteringen

22 september 2021


#BlackSwan #Ziel #Cryptocurrency #Beleggen #Handelsplatform #DeKomstVanDeDraak #CrimsonCircle #AdamusSaintGermain #MadelonVos #JoyLigteringen #NieuweEconomie

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven