Hoe ver is het nog?

Bijgewerkt op: 19 mrt.


Dat de hele wereld één grote bende is, lijkt mij overduidelijk; oorlog, inflatie, hyperinflatie, economische sancties tegen Rusland, afkicken van gas, dan ook maar meteen afkicken van benzine, hier en daar nog restanten van de pandemie, enorme overstromingen in Australië, smeltende ijskappen en ga maar door.


Deze serie blogs gaat over mijn ervaringen met de opkomst van de nieuwe economie. Ik moest regelmatig erg mijn best doen om daar ook maar een glimp van op te vangen. Nu lijkt er toch iets te gloren in de verte, al lijkt het ogenschijnlijk verder dan ooit.


Wat is nieuwe economie eigenlijk? Hoe ziet die er uit?

In een wereld met een nieuwe economie zie je geen of weinig angst. Angst is namelijk altijd verbonden aan een gevoel van tekort; tekort aan macht, aan veiligheid, tekort aan geld, aan voedsel, aan noem het maar op. In feite is het een angst voor tekort aan energie. Als er angst bestaat voor tekort, ontstaat de neiging om energie bij anderen te halen. Dit fenomeen wordt ook wel energy feeding genoemd. Gaan strijden is een andere manier om energie van buiten naar binnen te halen, en strijd brengt op zijn beurt onbalans en onbalans wekt nog meer de schijn van een tekort. Zie je het plaatje dat uit angst voor tekort ontstaat? Het is net een grote stapel borden die scheef getrokken wordt en omvalt. Vervolgens ligt de hele vloer vol scherven.Dus in een wereld die draait om angst voor tekort, draait alles om het idee dat energie van buiten komt.

Kijk en daar gaat het nu om in de nieuwe economie: energie komt namelijk niet van buiten maar staat elk mens met een oneindige hoeveelheid ter beschikking. Er is alleen bijna niemand die dat weet, behalve hier en daar een maffe wetenschapper of een groepje weirdo’s, waaronder Shaumbra.


Hoe kan het dat bijna niemand er gebruik van maakt?

Omdat die oneindige hoeveelheid energie onlosmakelijk is verbonden met bewustzijn en dan heb ik het uiteraard over het grotere bewustzijn dat weet dat ieder mens meer is dan mens alleen, dat ieder mens is verbonden met een goddelijk deel vol wijsheid en oneindige mogelijkheden, wat ook wel de ziel wordt genoemd.


Helaas is het overgrote deel van de mensheid het contact met het goddelijke deel al eonen lang kwijt. Met andere woorden: nog maar weinig mensen hebben het oorspronkelijke contact met het goddelijke deel, hun ziel, hersteld. Het grootste deel van de mensheid is er nog steeds van overtuigd energie buiten zichzelf te moeten halen, en je er alleen maar genoeg van kunt krijgen door of hard te werken, of te pakken wat je pakken kunt.


Weet dat wanneer bewustzijn energie aanstuurt, uit neutrale energie een fysiek resultaat kan ontstaan.


Hoe ver is het nog?

Al is de wereld in totale chaos onder gedompeld, een nieuwe economie is volgens mij dichterbij dan het lijkt. Hoe ik daar bij kom? Omdat in de chaos perfectie is te ontdekken. Het geheel van systemen waar de wereld nu op is gebouwd – dus ook de economie – heeft zichzelf zo vast gedraaid dat het vanzelf implodeert. Laat die stapel borden maar in scherven vallen, en graag in scherven die niet meer gelijmd kunnen worden - mensen hebben trouwens ook geen zin meer in dat eeuwige lijmen van al die scherven - dan kunnen we eindelijk echt iets nieuws opbouwen.


Toen Poetin Oekraïne binnen viel en bommen ging gooien, was mijn eerste reactie dat is oud, belachelijk oud, zo doe je dat niet in deze tijd, ben je nu helemaal belazerd! Ik denk dat ik bij lange na niet de enige ben die een dergelijke reactie voelde en ik denk ook dat we het niet meer pikken, dat de wereld zich nu bijna onzichtbaar verenigt en al zoekend de weg vindt om deze oorlog een halt toe te roepen. En gek genoeg maakt die zoektocht deel uit van het vastdraaien van de oude systemen, denk aan ons financieel systeem, ons sociale stelsel, de gezondheidszorg, het onderwijs en ga zo maar door. Het een sleept het ander mee de afgrond in, alles heeft invloed op alles, en er is geen mens meer die deze afbraak kan stoppen. Dus al die gekte draagt bij aan de verdere afbraak van oude systemen die gebaseerd zijn op angst voor tekort!


Zo zou het kunnen zijn dat een belachelijk ouderwetse oorlog de weg versneld vrij maakt voor een nieuwe wereld en een nieuwe economie waarin er genoeg is voor iedereen, waar energie voor iedereen vrij beschikbaar is, en waarin het echte kapitaal in ieder mens zelf blijkt te zitten in de vorm van talenten en het weten dat geven en ontvangen altijd in balans moeten blijven.


Dus wees niet bang voor al die gekte want het is van een grote perfectie!


Natuurlijk is het in en in triest dat er zoveel mensen, of dat nu Oekraïners zijn of Russen of wie weet wie nog meer, er een hoge tol voor betalen, het is alleen niet voor niets, meer dan dat: het dient de hele mensheid.


Joy Ligteringen


#NieuweEconomie #FinancieelSysteem #Oorlog #Poetin #Rusland #Oekraine #Energie #VrijeEnergie #Bewustzijn #Shaumbra

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven