Hoe het begon

Mijn belevenissen tijdens de opkomst van De Nieuwe Economie


Het was in februari 2017. Ik woonde in een groot oud huis op een landgoed in het kader van leegstandsbeheer en werd omringd door natuur en stilte. Mijn favoriete plek in het huis was de ongeveer 100m2 grote serre met drie hoofdzakelijk glazen wanden en in het midden een joekel van een open haard.

Samen met een vriend (die ik in mijn boeken Anton noem) zat ik bij de open haard te genieten van mijn ontbijt. Ineens begon de vriend om zich heen te kijken. ‘Voel jij ook een aanwezigheid’? vroeg hij. We keken nu allebei om ons heen en plotseling wist ik (het weten zonder de bemoeienis van het intellect) dat het Saint-Germain was, de opgestegen meester. Saint-Germain had een duidelijke boodschap voor mij: ‘Stop met jezelf klein te maken, het is tijd. Herinner je wie en wat je bent. Herinner je wat je weet. Over niet al te lange tijd zul je informatie die je van ons ontvangt gaan delen onder de mensen. Je zult onder anderen vertellen over de nieuwe wereldeconomie.’ Ik kreeg ter plekke de slappe lach. ‘Ik over economie vertellen? Ik begrijp mijn eigen economie niet eens,’ was mijn commentaar. Saint-Germain zag daar zelfs een voordeel in, want zo zei hij dan kan mijn brein zich er tenminste niet mee bemoeien. Daar zat wat in vond ik.*


Mijn leven vervolgde haar weg tot een jaar geleden, middenin de pandemie, ik luisterde naar de Prognost-update van de Crimson Circle. Adamus Saint-Germain (een facet van dezelfde Saint-Germain) bespreekt halfjaarlijks de ontwikkelingen in de wereld gezien vanaf zijn Angel’s Peak. Het zijn soms schokkende berichten maar oh boy wat blijken ze accuraat te zijn en dat al jaren! Hij vertelde in 2014 al dat er een virus zou verschijnen dat de wereld op zijn kop zou zetten, om maar een voorbeeld te noemen.


Terug naar de Prognost-update van 2020 die in juli werd gehouden. Adamus vertelde over het belang van cryptocurrency, over hoe dit voor meer kansen kan zorgen, hij vertelde ook dat het huidige financiële systeem niet langer houdbaar is en dat er ongelooflijk veel zou gaan veranderen. Hij vertelde over de razendsnelle ontwikkeling van technologie en de invloed ervan op ons dagelijks leven. Niets zal meer hetzelfde blijven, al zullen er uiteraard partijen zijn die gaan proberen terug te gaan naar het oude. Dat zal niet lukken was zijn voorspelling.


Adamus nodigde iedereen die luisterde uit zich vooral in cryptocurrency te gaan verdiepen en ook te gaan beleggen in bedrijven waar je affiniteit mee voelt. Alleen met geld dat je kunt verliezen zonder in de problemen te komen, zei hij er wel bij (voor het geval je nu ook aan de slag gaat!)**


En dat deed ik. Tenminste ik begon met een online trainingsprogramma cryptocurrency maar liep al snel vast omdat een van de handelsplatformen niet deed wat ik wilde. Ongetwijfeld zal ik iets niet goed hebben gedaan, maar feit bleef en ik vond het even niet meer leuk. Wat ik wel ben blijven doen is af en toe wat Bitcoins*** kopen.

Klassiek beleggen lag mij meer. Ik maakte gebruik van de academy van een handelsplatform om de basics te leren en begon rustig een portefeuille op te bouwen. Soms doe ik weken niets, kijk niet eens, om vervolgens tussen twee happen ontbijt door weer een paar aandelen te kopen.


Waar sta ik nu? Ik ben gegrepen door al het nieuws over Bitcoin, probeer de vreemde bewegingen van Elon Musk te begrijpen (hij wilde volgens mij vooral de aandacht op cryptocurrency richten, laten zien wat er kan gebeuren), lachte me rot toen een stel gamers de spelletjes op Wallstreet zat waren en zelf een spelletje gingen spelen (GameStop), ik kijk naar de video’s van Madelon Vos, luister naar Willem Middelkoop, PlanB (een persoon) en anderen, volg allerlei mensen op Twitter en begin werkelijk iets te begrijpen van wat er gaande is.


Echt! Het is echt zover, de lang verwachte grote paradigma shift is begonnen, het huidige systeem is werkelijk onhoudbaar, de dollar als geldstandaard hinkt op zijn laatste benen, de centrale banken doen de vreemdste dingen en er is zoveel geld in omloop door al het bijdrukken dat we er allemaal als Dagobert Duck in zouden moeten kunnen zwemmen. Alleen is dat niet het geval. Waar is dat geld gebleven? Waar stroomt het naar toe? Naar macht! Nu niet boos worden, want het is oude macht en die holt zichzelf wel uit. Weet dat energie bewustzijn volgt. En dat er meer en meer mensen wakker worden en zich bewust worden van een groter plaatje, namelijk dat je veel meer bent dan die kleine mens die machteloos is overgeleverd aan grotere krachten. Wel nee joh! Daar ga ik nog veel meer over vertellen.
De vraag is: wat gaan wij doormaken en wat is het beste wat je nu kunt doen? Alvast dit:

1. Kalm blijven

2. Verdiep je in cryptocurrency en als je niets van economie en geldsystemen weet, verdiep je daar ook eens in

3. Luister naar je intuïtie

4. En blijf ver, heeeeeel ver van conspiracy theorieën weg! Elk systeem heeft een uiterste houdbaarheidsdatum, daar heb je geen samenzwering voor nodig. Ik heb in het grijze verleden geschiedenis gestudeerd en kan je verzekeren dat het verleden je daar het een en ander over kan vertellen.


Ik vind het eerlijk gezegd een geweldige en boeiende tijd. Ik observeer, handel als ik een impuls daarvoor voel, zorg goed voor mijzelf door kalm te blijven en mijzelf goed te informeren.


*Dit voorval en veel meer vind je beschreven in mijn boek: De komst van de Draak, deel 3 van de serie Het buitengewone, gewone leven van Eva Goudsmid.

**Deze Prognost update 2020 kun je nog steeds bekijken. Ga naar: https://store.crimsoncircle.com/ en typ Prognost update 2020 in.

***Waarom Bitcoins? Daarover vertel ik in een van de volgende blogs.


Zorg goed voor jezelf en tot de volgende keer,

Joy


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven