Er broedt iets

Bijgewerkt op: 16 jul. 2021
Afgelopen winter werd ik het zoeken naar een geschikte koopwoning in Nederland helemaal zat want ik was niet van plan een huis te kopen voor een prijs die ik volkomen belachelijk vond. Een keer een huis dat dik onder water stond verkopen was wel genoeg. Ik besloot om mijn blik te verruimen richting Zuidwest Frankrijk. Ik vond de Franse marktplaats, Le Bon Coin, stelde een dagelijkse alert in, zwierf maandenlang digitaal door Frankrijk, liep er in huizen rond en verheugde mij op het moment waarop de deuren weer open zouden gaan en ik richting Frankrijk kon vertrekken om al dat schoons hoogstpersoonlijk in ogenschouw te kunnen nemen.


De tijd verstreek, de reisbeperkingen bleven, mijn waarnemingen begonnen iets op te vangen en er ontstond een kriebel van binnen die mij waarschuwde dat er vlak onder de oppervlakte iets gaande was en dat dingen niet waren wat ze leken. Dit gevoel werd alleen maar sterker naarmate de tijd verstreek wat maakte dat ik besloot voorlopig te blijven waar ik ben en van mijn kleine bungalow een aangename uitvalsbasis te maken.


Ik wachtte op de jaarlijkse Prognost-update in juli van Adamus in de hoop dat hij zijn licht zou laten schijnen op dat wat ik wel voelde maar niet kon benoemen. De Prognost-update kwam en zoals wel meer gebeurt als het om Adamus gaat, werd er iets totaal anders belicht namelijk het breken van de tijd zoals we dat gewend zijn; tijd begint zich anders te gedragen. Ik ga er in deze blog niet verder op in. Wel vind je een link onderaan de tekst naar deze Prognost-update. Goed, geen licht van Adamus dus op de kwestie, dan zal mijn eigen licht uitkomst moeten brengen.


Ik vermoed dat veel mensen voelen dat er grote verschuivingen en veranderingen op komst zijn en ook al plaatsvinden. Maar waar komen veranderingen eigenlijk vandaan? Dat is simpel. ze komen van ons zelf! Veranderingen komen niet uit de lucht vallen maar zijn het gevolg van bewustzijn dat energie in beweging brengt. Ik heb in mijn vorige blog (Hoe het begon) even het coronavirus aan gestipt maar daarin nog niet vermeld wat dit virus eigenlijk is. Het coronavirus uit zich als een biologisch virus maar is in feite een virus van bewustzijn. Het virus heeft beweging gebracht in bewustzijn en daardoor heeft het beweging gebracht in onze volkomen verouderde systemen die veel ongelijkheid brachten in de wereld.


Want wat is de basis en de motor van ons huidige economische systeem? Tekort! Tekort, schaarste met andere woorden, en dat creëert waarde. Wat waarde heeft is iets wat bijna ieder mens wil hebben en waar mensen voor willen betalen. Kijk maar naar de volledig ontspoorde huizenmarkt. Laten we daar eerst maar eens op inzoomen.

Het is niet langer houdbaar dat mensen geen huis meer kunnen kopen of huren, dat jongeren tot weet ik wanneer bij hun ouders moeten wonen of dat eenoudergezinnen op een kamertje belanden. Mensen nemen het heft in eigen handen en gebruiken hun creativiteit om zelf oplossingen te bedenken.


Een ander voorbeeld is Bitcoin. Het begint tot centrale banken en overheden door te dringen dat mensen zelf het heft in handen beginnen te nemen en dat wat hen wordt voorgeschoteld niet meer voor zoete koek aannemen. Met als gevolg angst bij de machthebbers! Angst voor het verliezen van controle. Wat gebeurt er vervolgens? Er wordt met man en macht (!) geprobeerd om de controle terug te krijgen. Hoe? Door wat schaars is, betaalmiddelen, als verleidelijke wortel voor de neus van mensen te houden. Bijvoorbeeld: jij krijgt zomaar zoveel geld per maand op je centrale bankrekening mits…mits je dat niet in Bitcoin investeert en je cash die op je bankrekening van een commerciële bank staat bij ons onderbrengt! Dit is een van de plannen om de controle terug te krijgen en het oude financiële systeem te kunnen handhaven. Wow!


Een andere ingang is om Bitcoin in kwaad daglicht zetten. Bitcoin (en andere coins) is milieuvervuilend vanwege de enorme hoeveelheid energie die de datacenters waar het blockchainsysteem opdraait kosten. Dat is een feit. Er wordt hard aan gewerkt om dat op te lossen. Een leuk voorbeeld is El Salvador. In El Salvador is Bitcoin nu een officieel betaalmiddel. Om de enorme hoeveelheid energie te compenseren wordt er nu koortsachtige gewerkt aan het winnen van energie uit een werkende vulkaan in El Salvador. Is dat niet prachtig! Wat eerst als bedreigend en ontwrichtend wordt gezien, blijkt ineens waarde te hebben.


Toch zijn we er niet met Bitcoin want ook dat is gebaseerd op schaarste. En schaarste is illusie. Er is oneindig veel energie en voor ieder mens beschikbaar. Weinig mensen hebben werkelijke kennis van energie (ook binnen spirituele kringen niet, al wordt er vaak gedaan alsof dat wel zo is!). Daar zit hem de kneep. Ook ik ben nog een beginner op dat gebied maar leer snel!


Kort samengevat: houd je oren en ogen open en voel vooral wat zich nog onzichtbaar maar toch onmiskenbaar ontwikkelt en handel op basis van je innerlijke leiding, je diepe weten.


Tot de volgende keer,

Joy


Bronnen:

Prognost-update: https://store.crimsoncircle.com/prognosttm-2021-update-it-s-about-time.html

Plannen centrale banken: Madelon Vos: War on Bitcoin, Central Banks try to take control & Future of Money, beiden op Youtube.


In mijn boeken doe ik verslag van mijn weg van ontwaken naar realisatie (verlichting bereiken) en wat daarna komt en deel veel informatie: https://www.joyligteringen.org/boeken

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven